Gemeenteraadsverkiezingen: Lijst -1 Interview.

[18 MAART, 2014]

Afbeelding

Een nieuwe partij is opgestaan in het politieke landschap. Veel is er niet bekend over deze partij, maar een paar dingen zijn duidelijk. Gemotiveerd zijn ze zeer zeker niet, geïrriteerd wel. Als Stront aan de Knikker journalist heb ik de eer gekregen om deze primeur te hebben, om de fractie voorzitter van Lijst -1 voor het eerst te interviewen.

Goedendag heer, D. de Ridder. Laten we net als u er niet om heen draaien en meteen beginnen. Wie bent u en wat vertegenwoordigd u? 

“Ik ben D. de Ridder, zoals u al wist. die vraag lijkt me overbodig (*lacht overdreven hard om eigen grap*). Ik ben de fractie voorzitter van Lijst -1. Lijst -1 is de partij voor iedereen die het ook zo zat is. Dat gezeik van die allochtonen, autochtonen, ondernemers, buschauffeurs, belangenverenigingen, sportclubs, de kerk, de economie, de politici, goede doelen, Nick & Simon, defensie, de politie, de NS(B) etc etc. Als je ook vind dat er geen gehoor moet worden gegeven aan luxeproblemen van iedereen boven de armoede grens, die gewoon aan het werk is en een leven leid waar ze in de derde wereld van dromen. Dan is dit uw partij! Lijst -1!

Wat maakt volgens u Lijst -1 een partij die nodig is in deze tijd in deze maatschappij?

“Ten eerste wij zijn eerlijk over onze leugens, wij liegen, het is de politiek, wat verwacht je? Als je op ons heb gestemd en je bent het achteraf niet met ons eens. Dan is dat jammer, wachten tot de volgende verkiezingen en in de tussentijd gewoon je mond houden en verder leven. Ten tweede, onze standpunten zijn niet rechts, links, of ‘een beetje in het midden’ onze standpunten staan erboven. We zijn een partij die de belangen van ieder die eerlijk is en goed naar zichzelf kijkt behartigd. Wat haalt u uit de politiek? Niks? Geeft u stiekem ook niks om uw medemens?  Wij ook niet! Als laatste, altijd leuk: bij onze partijcongressen mag je drinken en roken.. BINNEN! We zijn fel tegen betutteling”

Wat zijn de standpunten van Lijst -1 die deze partij en beweging zo geweldig maken?

“Onze standpunten kunnen verschillen, van dag tot dag. In principe verkondigen wij alles wat ons op dat moment goed uit komt. Net als de burger in deze maatschappij zelf staan we voor eigen belang. Jezelf eerst, de ander later, het liefst nooit. Dus wat voor ideaal en standpunten je vandaag ook heb, komt morgen iets anders je wat beter uit? Dan kan dat! In principe functioneren we net als iedere andere partij, alleen onderscheiden wij ons door het eerlijk wezen over ons eigenbelang. Je kan ons erop vertrouwen, dat we niet te vertrouwen zijn! “

Welke activiteiten onderneemt u met uw partij? Wat staat er op de wekelijkse agenda van uw partij?

“Niks in het bijzonder.. tja, iedereen die wil, met voorkeur mooie dames (*lacht overdreven hard om eigen grap*) kunnen een biertje bij me komen drinken”

Wat is uw visie op de gemeenteraadspolitiek en uw collega’s?

“De gemeenteraad in wat voor gemeente dan ook lijkt gevuld met burgerlijke stoffige oude seksloze mannen en vrouwen. Die wegens een slecht huwelijk en het gebrek aan een nuttig talent uit hebben geweken richting de lokale politiek. Het lijkt alsof deze mensen, de frustraties die hun dagelijkse leven en hun tekortkomingen opwekken, kwijt moeten door middel van zich te storten op mierenneukende gemeentepolitiek. De posters die het stadslandschap vervuilen met die vervormde koppen, slechte poses, sjaaltjes met partijlogo’s erop, oneliners die nergens op slaan of te populistisch zijn om serieus genomen te worden door diegene met een normaal functionerend hersenorgaan.

Het is daar bij nog eens helemaal schandalig dat als er een televisie optreden is van collega’s die actief is in de lokale politiek in de plattelands gemeente er ondertiteling nodig is om deze mensen te kunnen begrijpen! De babyboomers en 40 plussers die niks te doen hebben met hun tijd en welvaart kunnen kiezen uit zoveel andere hobby’s waar ze niemand mee lastig vallen. Dit proberen wij aan te sporen binnen het politiek klimaat”

Hoe zijn u en uw partij betrokken bij de internationale politieke betrekkingen?

“Als fel tegenstander van zowel de democraten, republikeinen, conservatieve moslims/christenen, communisten en andere over idealistische geïndoctrineerde idioterie waar een mens mee besmet kan worden. Kijken wij liever naar problematiek die er echt toe doet op de wereld. Crisissen waar politiek geouwehoer enkel in de weg zit in plaats van bijdraagt. Hier zetten wij ons dan ook voor in. Zo ben ik laatst richting de Zuid-Chinese zee gegaan met mijn collega Vladimir Poetin om te helpen zoeken naar vlucht MH370 van Malaysia airlines. Hiermee willen we laten zien dat er zo ontzettend veel problemen aan de orde zijn en het schandalig is om te zeiken over je kleine eerste wereld probleempjes. Wil je echt wat willen betekenen met je idealen, pak je tas in, koop een ticket naar een ontwikkelingsland en ga helpen waar ze je hulp kunnen gebruiken.”

Afbeelding

Hoe is uw partij ontstaan en waar wilt u naartoe met uw partij?

“Het is ontstaan toen drank, tabak en mijn eeuwige irritatie samenkwamen en zich manifesteerde in dat wat zich nu Lijst -1 noemt. 

Wat we willen bereiken is de welvarende Nederlandse burger eens de mond te snoeren. Om bewustwording te creëren dat we echt te veel zeiken over niks hier in het westen. Waar in het oosten mensen hun land verliezen door imperialisme, nog verder in het oosten een Jihad aan het uitvechten zijn en nog verder in het oosten de troep van de Amerikanen nog aan het opruimen zijn na 10 jaar oorlog. Moeten wij hier als blanke welvarende westerlingen niet zo’n grote bek hebben naar elkaar en naar het buitenland. We moeten eens ophouden met zeuren dat de stoepjes scheef liggen, een allochtoon op de straathoek een ongure blik naar je werpt. De mensen die zorg nodig hebben met rust laten en de rijke bovenklasse laten lullen. Hopelijk zullen we ooit inzien dat we een arrogant, verwend volkje zijn dat niet serieus genomen kan worden genomen als we op deze voet doorgaan. We hopen dat het Nederlandse volk kunnen laten inzien dat de politiek een spel is van lobbyen, liegen en eigenbelang van politici. Hun salaris aan het eind van de maand, de zogenaamde belangrijke connecties en populariteit is wat er toe doet. U niet!”

Ik dank u Heer D. de Ridder voor uw tijd en voor de primeur voor Stront aan de Knikker om u te mogen interviewen, nog een laatste bericht dat u wil meegeven aan de lezers?

Stem niet, denk na! Wees niet verantwoordelijk voor de politici die u met uw stem eventueel aan de macht kan brengen. Mocht u dit toch doen en een door u gekozen politiek figuur of partij verknoeid de boel. Dan heeft u geen recht van spreken of klagen hier over. Het bloed zit dan ook aan uw handen. Dit moet u niet willen.

Maar mocht u toch zo eigenwijs zijn en willen stemmen, stem dan op Lijst -1.

Geen dank, proost! 

—————————————-

David de Ridder.18-3-2014

Advertisements

Ik ben David, 22 jaar. Woonachtig in het inspirerende progressieve en vooral dynamische Zeeuws Vlaanderen. Ben een vouwer, geen propper. Ik haat een hoop, ik hekel meer. Ik schrijf hier graag het één en ander over.

Tagged with:
Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: