God save the people!

lang-leve-koning-willieKoningsdag, de dag waarop de bekendste familie van Nederland zich buiten de voordeur waant en zich publiekelijk laat plezieren door het volk. Het Nederlandse volk, bepakt met de afwezigheid tot zelfbewustzijn, onterecht nationalisme, opblaaskroon en andere tierelantijntjes trekken er met duizenden op uit om te vieren dat “onze” koning een jaar ouder wordt. Dit gaat gepaard met zieke persoonsverheerlijking die lijkt voort te komen uit een collectieve psychologische afwijking. Dat wij zogenaamd één volk zijn onder één vlag en onder één koning. Op deze dag dragen wij deze mensen net niet letterlijk op handen en voeten, als de stel volgelingen van het systeem dat we zijn. Ik zou heel graag hier rustig, gestructureerd en in chronologische volgorde willen uitleggen waarom het in stand houden van de monarchie vrijwel krankzinnig is anno 2014, maar ik ben niet rustig. Alles behalve rustig. Mijn rust vandaag is opgehouden toen onze staatsmedia propageerde op televisie dat nog zeker 70% van het volk achter het koningshuis staat.

Op zo’n dag als deze als koning Willy, Max, de drie kleine waterhoofdjes en de rest van de aanhang rond paradeert op televisie lijken we even te vergeten hoe krankzinnig wij bezig zijn. Eventjes mag het, eventjes mag je gek doen. Eventjes mag je je in het openbaar bekommeren om “onze” gezamenlijke nationale familie. Eventjes, eventjes mag je in sprookjes geloven. Iets wat blijkbaar in een land dat zich een kennis economie durft te noemen, in een welvarende kapitalistische setting, waar het overgrote deel voorzien is van zijn of haar basisbehoeftes, nog nodig is. Het zegt genoeg hoe het met een volk staat op psychologisch en emotioneel vlak als je ze ziet drammen bij de dranghekken in de steden die het koningspaar aan doet, de hele dag overigens beleven door het scherm van hun smartphone, het Wilhelmus volmondig meezingen en allemaal een mening blijken te hebben over mensen die wij niet eens persoonlijk kennen. Het is zelfs zo erg, ook bij mij, dat ik de namen van mijn buurmeisjes niet weet, maar wel van het overgrote deel van de smiechten van adel.

Laat ik je even aan het feit herinneren dat deze mensen van zogenaamd blauw bloed, niet democratisch worden gekozen, dat hun gehele bestaan gebaseerd is op oud geld en het doorgeven van titels door middel van voortplanting. Dat zij “gelukkig” (naast het belachelijke feit dat ze nog bestaan) in deze dagen veelal een ceremoniële rol vervullen is overigens geen troost. Onterecht zonder ook maar enig talent te hebben of hard te werken, staan zij bij het verlaten van de baarmoeder boven de rest van dit nietige volkje en kijken hier voor nog flink betaald ook. In een land waar momenteel 600.000+ mensen in de WW zitten, de verschillen tussen arm en rijk groeien met ons Neo-liberalistisch beleid waar we wel een democratisch gekozen premier hebben zouden we moeten inzien dat het totaal tegenstrijdig is om dit in stand te houden.

Al helemaal met de kennis van enkele feitjes en gebeurtenissen die bekend zijn over ons geliefde koningshuis die wij ook eventjes lijken te vergeten als we als een stel schapen en onderdanen onze vlaggetjes ophangen, oranje gebakjes eten en laten zien hoe veel wij houden van dit lapje grond dat zich Nederland mag noemen. In eerste instantie hoopte ik dat we ons wel bewust waren van het feit dat de al overleden Prins Claus “verplicht” lid was van de NSDAP-Jungvolk en de Hitlerjugend, Prins Bernard buitenechtelijke kinderen had (erkend en niet erkend overigens een van de kinderen verwekt bij een kind van 19 toen hij al dik in de 50 was), wapenhandel dreef in Indië, schuldig was aan het stropen van Afrikaans wild en lid was van de Nationaal socialistische Duitse arbeiderspartij 1933 tot 1936.

Het koningshuis deserteerde tijdens de oorlog, heeft zich schuldig gemaakt aan exploitatie in Afrika voor ambitieuze huizenbouw projecten (Google: Mozambique), maakt zich schuldig aan innen van extra veel belastinggeld voor doelen die enkel in het teken staan van eigenbelang. Historicus Gerard Aalders meld zelfs dat Prins Bernard extra geld vroeg voor het doorknippen van lintjes (onze oorlogsheld.. die tijdens de oorlog geen stap heeft gezet op bezet gebied).

Met even goed inlezen kom je al deze goed onderbouwde (Schrikbarende) feitjes te weten. Wat ik niet snap is, iedere bankier die met een bonus weg loopt in tijden van recessie wordt aan de schandpaal genageld, pedofielen (*kuch* Bernard *kuch*) hebben geen leven  in dit land, ex-nazi’s van dik in de 90 worden nog vervolgd en iedere politici die maar even buiten de pot pist moet maar meteen vertrekken. In 1793 toen het Franse volk het regime van Lodewijk XVI zat was hebben ze hem gevangengezet en laten onthoofden met de guillotine. Misschien ietwat extreem voor deze dagen. Maar het koningshuis laten we toch maar voor wat het is? Ik zou graag een avond willen doorbrengen met iemand die mij deze onbetwistbare logica zou kunnen uitleggen. Hier kan ik, samen met het in stand houden van de kerk ondanks seksueel misbruik van jongetjes niet met mijn verstand bij.

Wie is hier aan het eind van de dag schuldig aan? Voor deze poppenkast? Wij als volk. Wij houden dit in stand, wij lijden aan een vorm ziekelijke van escapisme, wij zouden moeten inzien dat we als volk in getale zo ontzettend veel macht tot ons kunnen toetrekken en eindelijk eens de tijd van de verlichting in kunnen stappen met het afzetten/opheffen van het koningshuis. Dat nog uit een tijd komt dat niet eens alle huizen een fatsoenlijk toilet hadden. Het koningshuis neem ik in feite niks kwalijk, mocht ik van adel zijn geweest had ik mij misschien met mijn macht en karakter mij nog erger misdragen dan heel die idiote Prins Bernard. Dat hun in hun vuistje lachen dat de idioterie waar wij vandaag getuige van mochten wezen op de televisie nog open en bloot kan is niet meer dan logisch. Wat zou jij doen met een paar miljoen op de bank en duizenden (misschien wel miljoenen) mensen die als ze het konden je blote reet zouden kussen?

Het was weer een schaamtevolle dag in het leven van deze “Nederlander”. Wij zijn het probleem, zij niet.

 

David de Ridder

26-04-2014

 

 

Advertisements

Ik ben David, 22 jaar. Woonachtig in het inspirerende progressieve en vooral dynamische Zeeuws Vlaanderen. Ben een vouwer, geen propper. Ik haat een hoop, ik hekel meer. Ik schrijf hier graag het één en ander over.

Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , ,
Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: