Islam moe.

6bdc4827c9f1bec49b70043b139512730d17a63936478fcc4b49daa363ff50acTakbir, Allahu Akbar, god is groot, zaai verderf en dood, bloed kleurt het zand rood…

Nee.

Nee zeg, kom op. Alweer? Pfffoee..

Ik weet niet hoe ik het moet doen, dus dan doe ik het maar via mijn blog. Maar ik ben op zoek naar een manier om tegen de radicaal islamieten (Och en lap alle andere radicalen er ook maar bij als we toch bezig zijn, maar dit is is voor de moslims) te zeggen dat ze mij beginnen te vervelen. Met de opkomst van ISIS (IS) in het oosten en de angstzaaierij in het westen staan we weer allemaal op scherp. “Wat nou als ze naar Nederland komen?” “Hoe groot is de kans op een terroristische aanslag?” “Zullen we in de toekomst nog wel boerenkool stamppot eten of word het doner kebab!?”

Maar toch, sta ik niet op scherp. Toen ik hoorde over ISIS en de vorming van de Islamistische staat van het Kalifaat, kreeg ik in plaats van kippenvel, een zware vermoeidheid over mij heen. “Oh god.. daar heb je ze weer hoor” dacht ik. Zouden ze zelf tegen nu, anno 2014, niet door hebben dat na 9/11, de oorlog in Afghanistan, Irak, het begin van de burgeroorlog in Syrië, de bezetting van Palestina, Anders Breivik, etc.. zij simpelweg ontzettend saai worden?

Zolang ze zo’n spektakel als 9/11 (Alhoewel ik eeuwig twijfel of de moslim extremisten daar achter zitten) niet weten te overtreffen, dan ben ik niet meer onder de indruk hoor. Ze begonnen met een klapper, beelden die bij ons op het netvlies gekerfd zijn, de angst dat de derde wereldoorlog zou uitbreken. Maar nu, zo’n 13 jaar later komt het er op neer dat de moslim extremisten eigenlijk het best presteerde in het begin. Alsof ze tijdens de audities van The Voice of Holland hun beste optreden hadden en naarmate de live rondes in zicht kwamen ze gewoon afzwakte.Dat ISIS nu opeens om de hoek komt kijken, met alle extremiteit en wanpraktijken van dien is bij mij echt een jaar of 10 te laat om serieuze angst te kunnen zaaien. Het voelt een beetje aan alsof Jamai (De eerste winnaar van Idols), 10 jaar na dato opeens met een nieuw album komt. Daar zit (hopelijk!!) toch ook niemand meer op te wachten.

Toch ben ik uit morbide interesse eens gaan kijken naar diverse documentaires en beelden die toch wel op een andere manier 18+ zijn dan vettige fetish porno die we allen bekijken. Zo heeft Vice News een interessante serie over de islamitische staat, best leuk om een doelloos uurtjes mee te vullen, om daarna weer verder te masturberen. En in die documentaires viel er mij één ding in het bijzonder op, ofja.. er is simpelweg een heel klein dingetje waar ik mij aan dood irriteer bij deze extremistische strijders. Het feit dat ze massaal families uitmoorden en dergelijke, dat geloof ik wel, dat kan ook niet. Maar ik zou nooit met zo’n zandstrijder overweg kunnen kwam ik tot de realisatie. De manier waarop deze mensen praten is alsof je muziek aan het luisteren ben op het niveau Niki Minaj, continu herhalen ze, om de zin.. of om de twee zinnen. Wat voor ontzettende toffe peer die Allah die hun voor ogen hebben wel niet is. Het is niet net als een goede vriend die enthousiast is over een film die jou niks aan lijkt en hij er over loopt te zeiken terwijl je er met een half oor naar luistert. Oh nee mijn beste ongelovige vrienden.. dit is verbale spam op het niveau obsessief waar in Nederland al snel het Gilles de La Tourette syndroom aan verbonden zou worden.

Ik begin ook stellig er van overtuigd te zijn dat de wereldmachten geen zin meer hebben om in te grijpen tegen dit soort vorm van extremisten. In het begin dacht ik nog dat het angst was om een grootschalig conflict te veroorzaken in een gebied waar alles al op springen staat. Maar nee.. na 13 jaar prominent aanwezig te zijn geweest en een onderwerp van discussie, moet ik toch op een hele eerlijke conclusie komen, die misschien inhoudelijk weinig te maken heeft met de Islam en terreur onder de banner van wat voor denkbeeldige god dan ook. Maar ik ben ze gewoon stront.. en stront zat.

Ze hebben hun tijd wel gehad, die zeikchristenen hebben hun consumptie bonnen een paar eeuwen terug verspilt, de joden moeten eigenlijk helemaal niet zeiken als je de situatie in Gaza bekijkt van de afgelopen weken. Het is tijd voor een nieuwe groep die van mij permissie krijgen om eens lastig en vervelend te doen als hardnekkige diarree op een begrafenis.

Het is de beurt aan de Hindoestanen en de mensen met stoma’s. (Een groep waar ik nooit op zou zijn gekomen zonder het fenomeen van de #stomaselfie)

3… 2… 1…

Lanceer de zeikbommen!

16 – 08 – 2014

David de Ridder.

 

Advertisements

Ik ben David, 22 jaar. Woonachtig in het inspirerende progressieve en vooral dynamische Zeeuws Vlaanderen. Ben een vouwer, geen propper. Ik haat een hoop, ik hekel meer. Ik schrijf hier graag het één en ander over.

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: