Xenofobisch Gelul

melilla-fenceBlank middenklas Nederland en Europa in paniek! Gooi de grenzen dicht, stamp metershoge hekwerken uit de grond. Bel de politie, laat het leger komen, laten we onszelf bewapenen! De immigranten komen! En hebben het voorzien op jou, je domme baan en je knappe dochter! Het einde is nabij! Doe de ramen en deuren dicht! Graaf kelders met nostalgische koude oorlog gedachtes! Doe wat je kan, de vreemdelingen staan voor de deur.

En zijn totaal niet geïnteresseerd in jou, je Gaarstra kleding, je Audi lease auto van ‘de zaak’, je tuinkabouters, je vijver, en de hockeyclub van je dochter.  Mocht je jezelf niet in dit beeld herkennen, niet gevreesd, ben je blank en heb je geen financiële zorgen? Nooit wat te klagen gehad behalve je eigen pijntjes en gedoetjes omdat je anders geen aandacht kon genereren? Heb je totaal ongegronde angsten voor alles dat niet van ‘eigen bodem komt’ Ook jou pak ik dan mee!

Het is treurig om te zien dat we in 2015 als zogenaamd vooraanstaande westerse samenleving in het gecultiveerde Europa, immigranten zo drastisch proberen te weren uit eigen behoud. Het aantal vluchtelingen stijgt en dat is niet gek ook met wijd verspreidde burgeroorlogen en genocidale acties door een krachtig leger aan moslim extremisten. Deze mensen komen uit gebieden waar je sinds kort letterlijk met je afgesneden kop op je lokale dorpsplein vliegen mag happen enkel omdat je anders denkt en doet dan de overheersende partij.  Waar wegens onvoldoende humanitaire hulp van ons niet empathische Europeanen, hongersnoden uitbreken en middeleeuwse ziektes.

Aan de keukentafel thuis en op het werk is het allemaal heel makkelijk om je eigen onkunde en frustraties te botvieren op groepen mensen die uit gebieden komen die moeilijk zijn voor je op de wereldkaart aan te wijzen. Die uit landen komen met staatsvormen en wetten waar geen enkele chromosoom in je Nederlandse kaas hoofd van in staat is om ze te spellen. De absolute hypocrisie die zich manifesteert onder dit soort bijna overbodige deelnemers aan het achterlijke maatschappij spelletje is gewoonweg traumatiserend. Waarom denk je dat deze mensen vluchten? Waarom deze mensen geplaagd worden door armoede, geweld, misbruik, epidemieën en onderdrukking? Omdat wij zo veel geld er naar toe hebben gestuurd en ze er niks mee hebben gedaan? Waarom denk je dat je de hoofdsteden van het midden-oosten niet uit je hoofd weet maar van Europa wel? Waarom ontgaat het je van iedere vorm van kennis over dit gebied en de oosterse/moslim cultuur? Precies! Omdat we er nooit naar om hebben gekeken!

Alle invloed die wij blanke Europeanen hebben gehad in het Midden oosten heeft te maken gehad met kolonisatie, wat vrijwel direct de link legt naar exploitatie. Stiekem hebben we nooit om ‘die zandnegers’ gegeven zoals ik dat sporadisch zo mooi hoor. Maar toch zijn wij blanken deels de schuldigen dat er door de ongelijke verdeling van welvaart in de wereld, er een ongelijke ontwikkeling is geweest tussen de westerse en oosterse wereld en het Midden Oosten nu praktisch een soortement van middeleeuwen meemaakt. (Ooit waren wij blanken christenhonden net zo beestig aan het slachten en onderdrukken als de bebaarde heren van de IS!)

Terwijl we niet moeten vergeten dat landen zoals Syrië en Irak, vrij goed ontwikkelde landen zijn, waar hogescholen zich huisvesten er ooit een gematigde Islamistische staatsvorm was en sociale voorzieningen tot op zeker niveau waren geregeld. Waarom zeg ik dit? Omdat we anders al decennia lang zo’n dermate grote toestroom aan vluchtelingen zouden moeten hebben gehad. Een miljoenen bevolking besluit niet op een duistere dinsdag opeens met z’n alle richting Europa te lopen als hier geen geldige redenen voor zijn!

De inhumane omstandigheden die zij moeten doormaken op hun reizen naar Europa zijn voor ons ongekend, zie je het al voor je om je met je volgevreten Macdonalds lijf en je boekentassen vol meningen jezelf in te laten bouwen in de carrosserie van een auto. Met het risico dood te dampen en koken aan de grenspost van Melilla, enkel en alleen omdat je oorlog, armoede, onderdrukking en de verdrinkingsdood die je ook nog doodleuk tegemoet kan gaan op je vlucht wilt voorkomen? Het is in het mooie westen al klagen als je langer dan 10 minuten in de rij moet staan bij de kassa van de Albert Heijn. We weten niet waar we het over hebben en lijden aan een grof absentie van feitelijke kennis en is het verband tussen een oorzaak en het gevolg een Nederlands-Chinese term.

Waarom houden we niet eens op om met een gezelschap flikkers tijdens gay pride, met bootjes door de met stront en gebruikte naalden overspoelde grachten van Amsterdam te varen. Om onze eigen onkunde in de acceptatie van 1 op de 10 mensen hun irrelevante seksualiteit te vieren. Trek de koninklijke familie van Oma Bea der privé jacht, schiet de sjaaltjesdragende yuppies van hun zeilschepen, fuck Sail Amsterdam, duw Geer en Goor op een boot en maak er Sail Libië van. Ze komen pas terug als ze een paar vluchtelingen mee hebben, anders blijven ze er maar!

Advertisements

Ik ben David, 22 jaar. Woonachtig in het inspirerende progressieve en vooral dynamische Zeeuws Vlaanderen. Ben een vouwer, geen propper. Ik haat een hoop, ik hekel meer. Ik schrijf hier graag het één en ander over.

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: